Kedvezményezett neve: SZITAMAX Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Dizájnipari fejlesztések a SZITAMAX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 133 595 000 Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalma: A projekt keretében eszközállományunk bővítésére kerül sor a nagyobb volumenű, rövid határidős megrendelések teljesíthetősége érdekében. A koronavírus érzékenyen érintette cégünket. A kiállítások, bemutatók, vásárok, expók elmaradtak. Próbáltuk az irodákhoz szükséges bútorok gyártását növelni, mivel a vírus ellenére is a bútoripar volt az egyik legjobban teljesítő iparág.

 

Az új eszközökkel a gyártás nagymértékű automatizálása valósul meg. A lapszabász gép működését számítógép irányítja, rögzítve a méreteket, az automatikusan kivágja. A marógép és a gyalulógép automatikus, csak a felületet kell a gépre felhelyezni. A munkafolyamatot a gép beállítás után automatikusan végzi. A lapmozgató gép egy „robot”, egyik gépről a másikra áthelyezi a lapokat. Mindezek mellett IT fejlesztés is megvalósul, valamint foglalkoztatásfejlesztés.

 

A beszerzendő eszközök olyan modern gyártási technológiát képviselnek, aminek köszönhetően:

– az áramfelhasználás sokkal alacsonyabb,

– Kevesebb leeső hulladék gyártáskor

– Bútor felújítási lehetőség

– Újrahasznosított bútorlapokból történő gyártás elindítása

– Ha megoldható a lapraszerelt bútorok gyártását preferáljuk, kisebb legyen a szállítási költség.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00225

 

• a kedvezményezett neve: SZITAMAX Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

• a projekt címe: SZITAMAX Kft. Versenyképességének Növelése Adaptív Technológiai Innováció Révén

• a szerződött támogatás összege: 5.090.000,- Ft

• a támogatás mértéke (%-ban): 50,00 %

• a projekt tartalmának bemutatása: A SZITAMAX Kft. 1999-ben alakult és kezdettől fogva nyomás főtevékenysége keretében teljeskörű szolgáltatásnyújtást végez a nyomtatott (nem digitális) dekor piacon. A menedzsment célkitűzései közé tartozik, hogy minél több kis vállalkozást tudjon profi külsővel és megjelenéssel felruházni annak érdekében, hogy érezzék, a profi külső nem csak nagyvállalati privilégium. Küldetésük, hogy a magyarországi cégek ne csak a termékeik minőségében, hanem arculatukban is versenyképesek legyenek az egész világon.


A beruházás célja, hogy a vállalkozás növelni tudja termékportfóliójának összetételét a korszerű, gyártást támogató berendezés üzembeállításával, mellyel biztosítja a gyártási volumen növeléséből származó árbevétel és üzemi eredmény még magasabb szintjének az elérését, az ügyfelek elégedettségének fokozását, illetve annak előmozdítását, hogy az innovációval járó beruházás elősegítse a térség foglalkoztatottsági szintjének növelését.

A beszerzésre került ROLAND LEF-300 LED UV típusú tintasugaras síkágyas nyomtató gyártási folyamatba történő integrálásával és üzembe helyezésével megnyílt annak a lehetősége, hogy a SZITAMAX Kft. olyan piaci szereplőket érjen el, amelyek beszállítójaként hosszútávú szerződéses partneri viszonyt képes kialakítani biztosítva a tervezhetőséget és a tevékenység gyakorlásból származó magasabb árbevételi és eredményességi szint elérését. A beruházás nemcsak az újabb gyártási folyamatot támogatja, hanem hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez azáltal, hogy kiváltja a fotopolimeres (műanyag) technikai eljárást, amelyhez veszélyes (etilén) oldószerek és hulladékok keletkezése társul.

• a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.10.16.

• projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-01925

• a kedvezményezett neve: SZITAMAX Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

• a projekt címe: Készlet és munkabér finanszírozás a SZITAMAX Kft.-nél

• a projekt tartalma: A hitelből cégünk készlet-, és munkabér igényét finanszíroztuk, mely hozzájárult cégünk versenyképességének megőrzéséhez.

• a projekt azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B

• a hitel összege: 20 000 000 Ft